Ebonita Baldeh

Jag är en person som älskar livet, för det mesta sprudlande glad och beskrivs ofta som en solstråle som lyser upp rummet. När jag berättar min historia är det många som undrar hur man kan överleva ett liv som mitt och hur livet inte brutit mig på mitten.

I min tidiga barndom fanns ingenting som kunde kallas trygghet.
Jag blev mobbad och misshandlad i skolan, jag hade dåligt självförtroende och stack ut för mitt utseende vilket gjorde mig till en lätt måltavla. Jag hade svårt att sitta still och kunde inte kontrolleras av lärarna eller mina föräldrar, När jag var 5 år blev jag utsatt för sexuella övergrepp och trafficking av en vän till familjen som pågick i flera år, samtidigt blev jag misshandlad hemma i en alltmer destruktiv hemmiljö.

Som tidig tonåring hade jag byggt upp tillräckligt med hat, ilska och frustration för att släppa loss ett monster. Jag lärde mig att slå tillbaka, jag släppte lös min ilska och destruktivitet på riktigt, nu var det inte jag som var offret längre.

Som 13 åring hittade drogerna, den kemiska romansen fyllde för en kort stund ett hål i mig som funnits sen jag var liten och ångesten ströp mig inte lika hårt.

Jag fastnade snabbt i denna falska kärlek och gick in i kriminalitet för att kunna finansiera drogerna. Allt eskalerade snabbt och okontrollerat och till sist stod jag vid vägens ände när allt kom ikapp mig och jag stod inför en fängelsedom. Det var där jag bestämde mig för att resa mig ur askan.

Nu lever jag i ett tryggt förhållande. Under min första graviditet förlorade jag min dotter i åttonde månaden, under min andra graviditet blev jag diagnostiserad med en hjärntumör som jag lever med idag.

Det som driver mig idag är att jag vill vara personen som inte fanns där för mig när jag behövde det. Kan jag nå en person eller sprida kunskapen som på något sätt når fram till den som behöver det så har jag lyckats!

Jag driver en podd som heter Katcha och håller föredrag om psykisk ohälsa på sociala medier där jag hittills byggt min plattform samtidigt som jag är i farten med att skriva en bok om min historia.

Ladda ner PDF